Σήμερα φτιάχνουμεμπισκοτάκια στο Τμήμα Ένταξης!

χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια  Η μέρα θα ξεκινήσει με την εκτέλεση της συνταγής για μοσχομυρωδάτα  μπισκοτάκια κανέλας….σε χριστουγεννιάτικα σχήματα!!!!

Όλες τις προηγούμενες ημέρες δουλέψαμε με κάθε ομάδα μαθητών, τα μαθηματικά μας, με βάση τη συνταγή. Με τους μεγάλους μιλήσαμε για τις ποσότητες και τις μονάδες μέτρησης, για τις αναλογίες, το διπλάσιο και το μισό. Οι πολλαπλασιασμοί και οι διαιρέσεις έγιναν με αφορμή τη συνταγή!

Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων επίσης, άρχισαν να μπαίνουν στη διαδικασία υπολογισμού  του διπλάσιου, κυρίως μέσα από την πράξη της πρόσθεσης και όσοι τα κατάφερναν και μέσα από την πράξη του πολλαπλασιασμού!

Είδαμε συσκευασίες προιόντων και συζητήσαμε τι πρέπει να παρατηρούμε όταν θα αγοράσουμε ένα προιόν (τιμή, ποσότητα, ημερομηνία λήξης) αλλά και άλλες σημαντικές πληροφορίες (χώρα παραγωγής, χώρα/τόπο συσκευασίας).

Οι συναλλαγές με τα Ευρώ, επίσης, αυτές τις ημέρες δουλεύτηκαν με τα υλικά που θα χρησιμοποιούσαμε για τη συνταγή! Οι μικροί μαθητές εξασκήθηκαν να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα κέρματα για να πληρώσουν το προιόν. Οι μεγαλύτεροι μαθητές εξασκήθηκαν στο να υπολογίζουν πόσα ρέστα θα πάρουν-πόσα θα τους μείνουν!

Ήρθε λοιπόν η ώρα, απλώς να τα ψήσουμε και να τα απολαύσουμε!

Ειδική Παιδαγωγός

Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής

despina.avgerinou@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s