Εκδήλωση στο Δήμο μας, το Δήμο Συκεών, 21 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Οι νέοι του ΚΔΑΠμεΑ Συκεών για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

 δήμος Συκεών
 «Χαρούμενα παιδιά και ενήλικες με μπαλόνια στα χέρια και συνθήματα αγάπης για τη ζωή και τη διαφορετικότητα, θα… αντικρίσουν όσοι βρεθούν αύριο, Παρασκευή 21 Μαρτίου, στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.
Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Συκεών αξιοποιούν την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down και βασιζόμενοι στις δικές τους εμπειρίες στέλνουν δυνατά μηνύματα στην κοινωνία, που οφείλει να τα αφουγκραστεί με σκέψη δίχως όρια.
Στις 11 το πρωί δίνουν το ραντεβού τους στην είσοδο του δημαρχείου (Στρ. Στ.Σαράφη 1) στις Συκιές και τουλάχιστον ως τη 1 μετά το μεσημέρι θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους προ(σ)καλώντας όλους σε μια σειρά εσωτερικών ερωτήσεων. Είναι όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε για κάθε άτομο που έχει το οποιοδήποτε είδος αναπηρίας, σωστά και ικανά να συμβάλλουν στην ισότιμη κοινωνικοποίηση και πρόσβαση του στην επαγγελματική κατάρτιση, στην αυτόνομη διαβίωση, στον εθελοντισμό, την αναψυχή; Αν απαντήσουμε με ειλικρίνεια χωρίς να φοβόμαστε ειδικά τα λάθη και τις αδυναμίες μας, θα έχουμε ήδη ξεκινήσει το δρόμο της ατομικής και συλλογικής αλλαγής…
Για την ιστορία, τέλος, υπενθυμίζεται ότι ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε έτους, ημερομηνία που προκύπτει από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21).»  
Βρήκα την ενημέρωση στο : http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/03/down.html?
      Δέσποινα Αυγερινού-Pietrzyk
Ειδική Παιδαγωγός
Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s