Άλλη μία ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε!!!

Για να προτείνεις μία ταινία πρέπει απαραίτητα να τη δεις ο ίδιος. Να δεις αν μπορεί να «μιλήσει» στα συναισθήματά σου ή τουλάχιστον αν σου προσφέρει γνώσεις/πληροφορίες γύρω από ένα σημαντικό θέμα. Η χθεσινή ταινία που επέλεξα να δω, ανταποκρίνεται σε όλα μου τα κριτήρια. Για αυτό το λόγο την προτείνω και σε εσάς.

(πηγή φωτό: http://www.greenburghlibrary.org/events/new-movie-release-night-still-alice-2014/)

still Alice

Η Άλις (Τζούλιαν Μουρ) είναι μία γυναίκα μέσης ηλικίας με τρία ενήλικα παιδιά και μία πετυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα. Διδάσκει ως γλωσσολόγος  σε φοιτητές και έχει εκδώσει δικά της βιβλία. Όμως ξαφνικά αρχίζει να μπερδεύει το δρόμο για το σπίτι της, ξεχνάει το λόγο που ξεκινούσε να κάνει κάτι, της διαφεύγουν λέξεις και ονόματα από αντικείμενα και πρόσωπα. Η νευρολογική εκτίμηση δείχνει ότι πάσχει από πρώιμη έναρξη Alzheimer κληρονομικής αιτιολογίας-πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση της μπορεί να επιδεινωθεί γρηγορότερα.

Με βοήθεια από την οικογένεια της και με σύμμαχο τον ίδιο της τον εαυτό, βρίσκει στρατηγικές υπενθύμισης για τα καθήκοντα της και το καθημερινό της πρόγραμμα. Ακόμη, παίζει παιχνίδια λέξεων, προσπαθώντας να κρατήσει τη μνήμη της ενεργή. Μία συγκλονιστική απόδοση για το πώς η ζωή μπορεί  να ανατρέψει τα δεδομένα από τη μία στιγμή στην άλλη και πώς μία υγιής και δυναμική γυναίκα μπορεί να βρεθεί εξαρτώμενη σε όλα από τους γύρω της.

Εν όψει της 21ης Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer, αυτή η ταινία είναι ένας ωραίος εναλλακτικός τρόπος για να ενημερωθείτε.

Δέσποινα Αυγερινού-Pietrzyk

Ειδική Παιδαγωγός

Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής

despina.avgerinou@gmail.com

Εν όψει της Ημέρας που είναι αφιερωμένη για τη Νόσο Alzheimer (21η Σεπτέμβρη) αξίζει να ενημερωθείτε με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s