Προφίλ

   IMG_1190Πάντοτε όταν με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω. Έλεγα…»δασκάλα». Προσωπική μου έμπνευση, η δική μου δασκάλα, η κυρία Μαρίνα στην Α΄και τη Β΄ Δημοτικού. Τελικά, τα κατάφερα. Έβαλα από τις πρώτες μου επιλογές τη σχολή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πέτυχα να μπω το 2001 στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής. Από τότε άρχισα να ψάχνω, να μελετώ και ολοένα συμπέραινα τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τα μάτια των παιδιών. Για αυτό ξεκίνησα τον εθελοντισμό σε διάφορα ιδρύματα και δομές με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ακολούθησε η πρακτική και η εργασία στο σχολείο, τα ιδιαίτερα μαθήματα, τα σεμινάρια αλλά και η συνέχεια του εθελοντισμού.

  Κάθε χρονιά, σε οποιοδήποτε σχολείο και αν βρίσκομαι, ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά φαντάζει μέσα μου τόσο πολύτιμο και αυτό προσπαθώ να τους ανταποδώσω. Από τις πολλές αναμνήσεις που έχω κρατήσει, είναι ο πρώτος μου μαθητής ο Τ. που με φώναζε «Δέσποινα η μικρή» ή σκέτο «μικρή μου». Αργότερα μία παρέα εφήβων με την οποία μοιράστηκα τις αγωνίες για το μέλλον, την ανησυχία τους για το αν θα τους δοθεί από το κράτος ένας καλύτερος χώρος για να ζουν και να κοιμούνται, ένας χώρος για υπάρχουν με τη δική τους «ταυτότητα». Γέλια και χαρές μαζί τους στις εκδρομές. Σε ένα άλλο σχολείο, ένιωσα τη λαχτάρα του 8χρονου Λ. να περπατήσει και να φτιάξει το δικό του μουσικοχορευτικό βίντεο κλιπ.Οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, χάρη στη βοήθεια και της δασκάλας της γενικής τάξης αλλά και των συμμαθητών του που τον αντιμετώπιζαν σαν ίσος προς ίσο ήταν αλησμόνητο στήριγμα τόσο για εμένα αλλά πολύ περισσότερο για εκείνον.

Πολύτιμο εφόδιο μου, στα δεκαπέντε χρόνια εργασίας , οι ζωγραφιές που μου χάριζαν οι μαθητές μου. Παρόλα τα χρόνια που πέρασαν τις κρατώ και θυμάμαι κάθε μία από ποιο πρόσωπο δόθηκε. Το γέλιο και τα σχόλια μίας από τις πιο απίθανες και όμορφες μαθήτριες μου της Χ. που ήθελε να γίνει Superman (αποτέλεσε την έμπνευση για την ονομασία αυτού του blog).

   Η αθωότητα και η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλοι οι μαθητές καθώς και η ανάγκη τους να τους προστατέψω από κάθε κακόβουλο παράγοντα που ένιωθαν να «απειλούνται».

  Όλα αυτά και άλλα περισσότερα είναι λόγοι για διαρκή προσπάθεια και βελτίωση της επαγγελματικής μου ταυτότητας αλλά φυσικά και του εαυτού μου!!!!

Δέσποινα Αυγερινού-Pietrzyk

Ειδική Παιδαγωγός

Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής

despina.avgerinou@gmail.com

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s