Προφίλ

   IMG_1190Πάντοτε όταν με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω. Έλεγα…»δασκάλα». Έμπνευση μου η δική μου δασκάλα, η κυρία Μαρίνα στην Α΄και τη Β΄ Δημοτικού. Τελικά, τα κατάφερα. Έβαλα από τις πρώτες μου επιλογές τη σχολή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πέτυχα να μπω το 2001 στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής. Από τότε άρχισα να ψάχνω με τι μου αρέσει να ασχοληθώ και ολοένα συμπέραινα τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης στα μάτια των παιδιών. Για αυτό ξεκίνησα τον εθελοντισμό σε διάφορα ιδρύματα και δομές με παιδιά που είχαν ειδικές ανάγκες και δυνατότητες. Μετά, ακολούθησε η πρακτική και η δουλειά, τα ιδιαίτερα μαθήματα, τα σεμινάρια αλλά και η συνέχεια του εθελοντισμού.

  Κάθε χρονιά, σε οποιοδήποτε σχολείο και αν βρίσκομαι, ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά φαντάζει μέσα μου τόσο πολύτιμο και αυτό προσπαθώ να τους ανταποδώσω. Από τις πολλές αναμνήσεις που έχω κρατήσει, είναι ο πρώτος μου μαθητής ο Τ. που με φώναζε «Δέσποινα η μικρή» ή σκέτο «μικρή μου» για να με ξεχωρίζει από κάποια άλλη κυρία στο σχολικό χώρο που είχε το ίδιο όνομα με μένα. Αργότερα μία παρέα εφήβων με την οποία μοιράστηκα τις αγωνίες για το μέλλον, την ανησυχία για το αν θα τους δοθεί από το κράτος ένας καλύτερος χώρος για να ζουν και να κοιμούνται. Γέλια και χαρές μαζί τους στις εκδρομές. Σε ένα άλλο σχολείο η λαχτάρα του 8χρονου Λ. να περπατήσει και να φτιάξει το δικό του μουσικοχορευτικό βίντεο κλιπ.Οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, χάρη στη βοήθεια και της δασκάλας της γενικής τάξης αλλά και των συμμαθητών του που τον αντιμετώπιζαν σαν ίσος προς ίσο. Οι ζωγραφιές που μου χάριζαν οι μαθητές μου στα Τμήματα Ένταξης και που παρόλα τα χρόνια που πέρασαν τις κρατώ και θυμάμαι κάθε μία από ποιο πρόσωπο δόθηκε. Το γέλιο και τα σχόλια μίας από τις πιο απίθανες και όμορφες μαθήτριες μου της Χ. που ήθελε να γίνει Superman (αποτέλεσε την έμπνευση για την ονομασία αυτού του blog), η αθωότητα και η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλοι οι μαθητές καθώς και η ανάγκη τους να τους προστατέψω από κάθε κακόβουλο παράγοντα που ένιωθαν να «απειλούνται».

  Όλα αυτά και άλλα περισσότερα είναι λόγοι για διαρκή προσπάθεια και βελτίωση της επαγγελματικής μου ταυτότητας αλλά φυσικά και του εαυτού μου!!!!

Δέσποινα Αυγερινού-Pietrzyk

Ειδική Παιδαγωγός

Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής

despina.avgerinou@gmail.com

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s